Nuukalohi

Nuukalohen loimulohi

Valmistetaan tuoreesta kotimaisesta kirjolohesta (Ahvenanmaa). Kotimainen kirjolohi on todettu tutkimuksissa Suomessa myytävistä kaloista terveellisemmäksi kalaksi. Terve aikuinen tarvitsee päivittäin 2-3 grammaa omega-3-rasvahappoja, jonka voi saada syömällä 150 gr rasvaista kalaa. Kotimainen kirjolohi sisältää runsaasti omega3- rasvahappoja, B12- ja D-vitamiinia, seleeniä ja jodidia. Eli Omega3- rasvahapot ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja, B12-vitamiini on tärkeä hermoston terveydelle. D-vitamiini vahvistaa luustoa. Seleeni suojaa soluja ja sitoo raskasmetalleja. Jodidi edistää kilpirauhasen toimintaa (Helsingin Sanomat).

Nuukalohen valmistus

Hienolla merisuolalla maustetut lohifileet loimutetaan aidolla leppäpuu nuotiolla. Suositellaan syötäväksi joko paistolämpöisenä tai kylmänä. Nuukalohen loimulohi valmistetaan lähes kotiovellasi, jotta saisit kuuman juuri loimutetun lohen heti ruokapöytääsi. Tiedon Nuukalohen saapumisesta paikkakunnalle saat paikallislehdestä ja myymälästä, sekä Pohjalainen.fi/palvelut läheltä.  joten Herkutellaan - Terveellisesti!

Nuukalohen saatavuus

Nuukalohen loimulohta saa Etelä ja Keski-Pohjanmaalla Markettien edustoilta. Nuukalohen voi tilata myös erilaisiin juhliin – toimiihan se hyvänä ohjelmanumerona maukkaan ja terveellisen ruuan lisänä.

Säilyvyys

Seinäjoen elintarvike- ja ympäristölaboratorio tutki Nuukalohen loimulohen säilyvyyttä huoneenlämmössä. Näyte tutkittu paistamisesta 24 tuntia tulos oli : elintarvikkeen mikrobiologinen laatu on tutkituilta osiltaan hyvä. Samoin tutkittiin säilyvyyttä jääkaappiviileydessä, tulos 7-vuorokauden jälkeen:elintarvikkeen mikrobiologinen laatu on tutkituilta osiltaan hyvä. Tutkimustulokset on tehty 7.4.2010.